Selecteer een pagina

Over mij

“Wees sterk genoeg om onafhankelijk te zijn, wijs genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt, en dapper genoeg om erom te vragen”

Mijn verhaal

Ik wil je niet lastig vallen met waar ik gewerkt heb en wat ik daar gedaan heb. Dus daarom kies ik er voor om mijn levensverhaal te vertellen aan de hand van gebeurtenissen uit mijn leven die er voor gezorgd hebben dat ik nu doe wat ik doe.

Mijn verhaal begon in 1987. Ik ben enig kind uit een gezin met  de ouders met epilepsie. Daarnaast had ik een oudtante die gehandicapt was, zowel geestelijk als lichamelijk. Door haar ben ik ook in aanraking gekomen met het werken in de gehandicaptenzorg, wat ik zo’n 10 jaar gedaan heb.

Maar naast dit ben ik ook bekend met wat het inhoud als je een ongeluk krijgt en de gevolgen daarvan. Ook al was ik pas 6 toen ik een ongeluk kreeg, regelmatig heb ik nog last van de gevolgen (denk aan hoofdpijn, last van weersveranderingen). En mijn ouders zijn er altijd open en eerlijk in geweest wat er in die tijd gebeurd is.

Ik heb uitstapjes gemaakt en gewerkt in een bloemenwinkel en een supermarkt. Maar altijd kwam het zorgen voor, het werk uit handen nemen en het regelen/ organiseren naar voren. Iets waar ik in uitblink.

In het jaar 2019 kwam de vraag van verschillende mensen of ik hen wilde helpen met het uitzoeken van een zorgverzekering en daarmee is Poort van kennis geboren. Inmiddels heb ik besloten mij volledig te richten op de mantelzorgers om die te ontzorgen. Want wat komt er een hoop op je af, dat zie ik besef en ervaar ik maar al te goed (ook al is de ervaring op de tweede lijn als dochter van.)

Kernwoorden

 

Creativiteit

Ik ben visueel ingesteld. En kom vaak met een idee of oplossing. 

Meedenkend

Ik denk graag mee naar oplossingen. En als ik iets wil bereiken: dan heb ik de nee, maar ja kan ik krijgen.

Zorgzaam

Zorgen zit in mijn bloed. Dat houd ik, wil graag helpen en ondersteunen waar nodig. Maar ook als ik een taak krijg of afrond dan zit er een stuk zorgzaamheid in. 

Mijn spreuk 

“Wees sterk genoeg om onafhankelijk te zijn, wijs genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt, en dapper genoeg om erom te vragen”

Ik zag de tekst en wist meteen dat ben ik. Ik heb lang geworsteld met onzekerheid en dat ik mij niet sterk voelde om te gaan staan waar ik voor sta. Maar nu ik aan het leren ben dat ik minder onzeker hoef te zijn word ik sterker en krijg ik mijn onafhankelijkheid. Dat uit zich in een eigen bedrijf, tijd voor mijn gezin en het doen van dingen die ik leuk vind. Wijs: door mijn dyslexie heb ik mijzelf geleerd om te vragen. Maar soms verschuil ik me er achter, omdat mij verteld is dat ik niet goed mee zou komen met de rest. Het moment dat Poort van kennis ontstond merkte ik pas echt hoeveel ik wist en hoe wijs ik was. En dat het niet erg is om hulp te vragen en accepteren als je er niet uit komt. Het staat niet voor zwakte maar voor kracht. Hulp: je kan het hebben voor iets kleins (tekst in mijn geval) of iets groots (bij ondersteuning met het regelen van zorg). Maar welke vorm van hulp ook nodig is. Eerst moet je accepteren en beseffen dat je hulp nodig hebt. Als je dat accepteert en beseft ben je dapper, maar ook dapper om te vragen. Want het is niet makkelijk, maar wel fijn.

Ontstaan logo

Ik wilde vanaf het begin een Poort in mijn logo. Verwijzend naar mijn naam en de naam van mijn bedrijf. Maar miste iets, boeken of uil erbij als verwijzing naar kennis.

Nog een keertje een andere kleuren. Tot ik van iemand de uitleg kreeg, “eigenlijk ben jij een soort plantenverzorgster, maar dan voor mensen, jij komt als mensen je nodig hebben met de nodige voeding “het ontzorgen van mantelzorgers.” Als dat klaar is, is je plant weer mooi, levendig en heb je er nog lang plezier van.

Denk je nu Carin kan je mij echt helpen, plan dan een gesprek in.

Adres

Ik werk vanuit huis. Maar ontvang geen klanten thuis. Wil je met mijn afspreken dan kom ik naar je toe.

w

Contact

Telefoon 0653886768 (liever whatsapp)

Email: info@poortvankennis.nl

Social media